Nekysnutý špaldovo-pohánkový chlebík



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

280 g špaldová hladká biela múka, 170 g pohánková múka, 2 tégliky Acidko biele, 1 ČL soľ, 1 ČL trstinový cukor, 1 ČL sóda bikarbóna, 1 ČL mletá rasca, ľanové + sezamové semiačka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Inšpiráciu som našla na http://varecha.pravda.sk/recepty/irsky-chlieb-zo-spaldovej-muky-nemieseny-ne/45079-recept.html ale upravila si podľa seba.

Postup:
Múku som preosiala a zmiešala som všetkými suchými prísadami + pridala ľanové semiačka, priliala Acidko a vidličkou premiešavala, aby sa to všetko spojilo. Nemiesiť, nijak nextra nespracovávať. Cesto je lepkavé,ale v pohodke sa dá vyklopiť na papier na pečenie. Misu z jenského skla som predhriala v rúre a potom do nej vložila cesto aj s papierom a trochu ucapkala, aby to malo nejaký tvar :) Vrch cesta som posypala ľanovými a sezamovými semiačkami. Piekla som na 180 stupňoch cca 50-55 min, kým bola kôrka pekná chrumkavá.