Trojposchodová jahodová torta s najlepším nadstavovaným krémom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Nadstavovaný krém: 1hrnček mlieka (250ml)+ 2PL polohrubej múky = uvariť kašu, 1 maslo (250g), 200g práškového cukru, trošku kys.citronóvej, jahody.......na takúto poschodovú treba krém z dvoch dávok

POSTUP PŘÍPRAVY

Tentokrát som korpus piekla (pretože je len zo 6vajec a na všetky poschodia) podla Dagmar V.(onasi) recept na poleno, len nebolo mramorové.......ináč, ked som nevedela o MMB, tak som robievala piškótové klasické z 12 vajec, bez prášku do pečiva, minie sa ich veľa (vajec), ale taký korpus nemá páru!!!!je nadýchaný a jemný ako vatička......tortovú formu po bokoch nemastit, tam sa má cesto prilepit, aby nekleslo......táto tortička u nás vedie na celej čiare, ešte sa nikomu neprejedla, hoci ju najstaršiemu synovi robím od prvých narodenín (1.jún) celých sedemnásť rokov:))))keďže je vtedy sezóna jahôd, tak jemu vždy jahodovú..........................z uvedenej dávky robim aj jahodové rezy: 6 vajec, 6PLmuky, 6PLcukru, vyšľahám bielky zvlášť so štipkou soli, opatrne zmiešať s vyšlahanými žĺtkami s cukrom a múkou....plnka je úplne fantastická, ľahučká, nie veľmi maslová ani presladená.....uz som ju robila aj ananasovú, pomarančovú, či mandarinkovú...kto skúsi neobanuje. Viac v obrázkovom postupe.

v prvom rade si uvaríme kašu z mlieka, lyžičky masla a múky... necháme ju vychladnúť, asi 5-6 jahôd roztlačíme na tanieriku vidličkou a zatiaľ necháme bokom, zmäknuté maslo vymiešame s cukrom do penista
do vymiešaného masla dávame po lyžiciach uvarenú a vychladnutú kašu z mlieka a múky a 1čl masla....POZOR VŠETKY suroviny musia mať ROVNAKÚ teplotu, nič nesmie byť horúce ani studené, ináč sa krém moze zgrcnúť (ja kašu uvarím ráno, vyložím maslo a jahody z chladničky a do večera to má istotne rovnakú teplotu, alebo si to nachystam večer...a ráno môžem ísť na vec)
ked máme kašu zašľahanú v masle, pomaličky pridávame potlačené jahody, po malých lyzičkách, niekedy sa mi zrovna v tomto momente krém zdrcne.....takže tu platí: pomaly ďalej zájdeš ( mám výborný tip od Majky, že krém sa určite nezdrcne, keď pridáte jahody do kaše a potom kašu zmiešate s maslom)
do hotoveho kremu davam este trosku kyseliny citronovej, tak na hrot noza, podla chuti jahod, aby krem nebol len sladky, ale mal ten spravny šmrnc, je potom sviezejsi
tentokrat sa ozaj vydaril, je nadychany a hladky, nebolo to vzdy tak, niekedy sa mi zgrcol, na chuti to nevadi, len na krase, (preto pozor na teplotu vsetkych ingrediencii)......tak to potom volam perlickovy krem:)zje sa vzdy!
korpus prerezeme na polovicu a dame vrstvu kremu aspon polcentimetrovu
na nu pokladieme na kusky pokrajane jahodky
a tak pokracujeme az do tretieho poschodia
ozdobime jahodami a dame chladit
tentokrat som si odlozila trosku kremu bez jahod a este prizdobila.....no, nie je to torta potiahnuta cukrikovou hmotou, ani nie je taka pekna, ale zarucujem ze je fakt vyyyyborna, taka svieža...letná....
a tu je v priereze, najrpv sme krajali vrchne dve poschodia......uz bolo aj tak, ze oslavenec mal cele vrchne tretie poschodie:)))a ostatni dve spodne....
a tu sú jahodové rezy
Ďalšia varianta, vylepšená šľahačkou....vnútri je vrstva krému, na ňom polky jahôd a na jahodách šľahačka...a na vrchu je krém a na ňom je šľahačka a na nej sú poukladané jahody....to bola dobrotka..
finále na tanieriku