Domáca výroba jogurtu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Liter mlieka /môže byť aj nízkotučné) * 7 PL sušeného polotučného mlieka * 1 biely jogurt * na dochutenie hotového jogurtu: džem * ovocie - kompótové aj čerstvé * granko * orechy * cereálie * hrozienka * vláknina...

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakoľko som čerstvou majiteľkou a obsluhovačkou jogurtovača, pridávam recept na domáci jogurt. S jogurtom sme veľmi spokojní, robievam ho každý deň a šmakuje nám :-) Recept mám iba tento jediný a veľmi by ma potešilo, ak máte iný, keby ste ho napísali tu nižšie...... :-) Môj muž dokonca zabudol na to, že si založil rodinu a zjedol liter jogurtu úplne sám, bez akéhokoľvek pocitu viny. No neviem, či muža nezreklamujem jeho rodičom :-))) Akurát mu už prešla záruka :-)) Vedel by mi niekto vyrobiť zámok na jogurtovač? Alebo nejaký podobný vynález na kľúčik?!

1. Do nádoby dajte liter mlieka...
2. Pridajte sedem zarovnaných polievkových lyžíc sušeného polotučného mlieka.
3. .... a jeden celý biely jogurt....
4. .... a metličkou vymiešajte dohladka...
5. Celú zmes nalejte do jogurtovača.
6. A zapnite na 6 hodín.
7. Po šiestich hodinách bude jogurt horúci, tak ho nechajte vychladnúť a dajte do chladničky. Konzistenciou to bude hustý biely jogurt, je vynikajúci a zdravý, bez konzervačných prísad.
8. Na dochutenie použijeme všetko, čo nájdeme v komore. Džem,
9. hrozienka, ovocie - sušené, čerstvé, kompótové...
10. orechy.....
11. rôzne cereálie, ovsenné vločky....
12. a pre našu kakavkovú Lauru stačí iba Granko. Z litra mlieka mi vyšlo 5 veľkých hlbokých misiek vynikajúceho jogurtu a hlavne vymoženosť, že si môžete naložiť koľko chcete.