Šľahačkové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 120 g mäkkého masla, 140 g práškového cukru, 4 vajíčka , 6PL lyžíc mlieka, 140 g hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, 270 g kryštálového cukru, mandlové lupienky. Plnka: 1 Rama cremefine na šľahanie (alebo šľahačková smotana so stužovačom), malé ovocie ( jahody, čučoriedky, maliny, alebo väčšie nakrájame, môže byť aj kompót, alebo mrazené ovocie - dobre odkvapkané )

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto:
Vyšľaháme do peny žĺtky s práškovým cukrom a maslom, pridáme mlieko, vmiešame preosiatu múku s pr. do pečiva. Cesto natrieme na plech 30 x 40 cm, vyložený pečiacim papierom. Zo 4 bielkov a kryšt. cukru vyšľaháme sneh, natrieme na cesto a posypeme mandlovými lupienkami. Pečieme na 180°C.

Vychladený korpus rozkrojíme na polovicu, budeme mať 2 diely o rozmeroch 30 x 20 cm. Jeden diel natrieme vyšľahanou šľahačkou, poukladáme na ňu ovocie . Druhú polovicu korpusu nakrájame na 12 ddielikov, poukladáme na vrch a koláč dokrájame do spodku. Nakoniec pocukrujeme.

Je to ozaj luxusný zákusok. Ja som ho piekla z dvojitej dávky, nakoľko u nás je koláč na pol plechu akob& sa ani nepieklo.

Mne tento recept prišiel mailom, tak sa chcem podeliť. Ja som ho tentoraz robila bez ovocia. Na fotke síce nevyzerá vábne, ale to len preto, že som stihla ledva odfotiť posledný kúsok a ako inak ten posledný je vždy krajný......