Plnený syr s bielou plesňou 4x inak



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

... tentokrát trocha netradične :-))) rada skúšam nové kombinácie a tieto sa mi celkom osvedčili ... nedá to veľa práce a efekt je zaručený :-))) potrebujeme : syr s bielou plesňou (hermelín, Encián, ...), mleté vlašské orechy, cesnak, sušené figy - lepšie sú mäkšie, sušené ďatle, sušené paradajky (vo vrecku - nie v náleve), soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

1/ syr prekrojíme horizontálne na 2 polovičky, z oboch častí opatrne lyžičkou vyberieme tak, aby nám vznikli
misky s cca 0,5 cm okrajom
2/ zo syra, ktorý sme "vydlabali" urobíme plnku podľa chuti :

plnka č. 1 - klasika : k vydlabanému syru pridáme mleté orechy a cesnak podľa chuti, zmiešame, ochutíme
štipkou soli
plnka č. 2 : k vydlabanému syru pridáme nadrobno pokrájané sušené figy (1-2 kusy na jeden syr), vidličkou
dobre zmiešame, ochutíme štipkou soli
plnka č. 3 : k vydlabanému syru pridáme nadrobno pokrájané sušené ďatle (1-2 kusy na jeden syr) , vidličkou
dobre zmiešame, ochutíme štipkou soli (táto verzia je dosť sladká)
plnka č. 4 : k vydlabanému syru pridáme nadrobno pokrájané sušené paradajky (1-2 kusy na jeden syr) ,
vidličkou dobre zmiešame, ochutíme štipkou soli

3/ príslušnou plnkou naplníme jednu polovicu syra, priklopíme druhou polovicou, zabalíme a necháme
odležať v chladničke minimálne cez noc
4/ odležaný syr nakrájame na malé trojuholníčky a podávame napr. aj s hroznom