Lečo ako polotovar do jedál



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

paprika, rajčiny, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Ponúkam vám recept na lečo ako ho robím už roky ja, nšla som ho v starej kuchárskej knihe. Nepoužívam ani olej ani cibuľu.

Postup v obrázkoch...

Rajčiny aj papriku dostávam od svokry, robím ho od oka, ale viac rajčinové, používam ho do gulášov, soté a pod.
Ako prvé si zabarím vriacou vodou rajčiny, predtým ich môžete narezať. komu nevadia šupky, tento krok vynechá. Už o pár minút ide šupa krásne dole.
Kým s rajčiny kúpu, pripravíme si papriku.
Ošúpané rajčiny pokrájame na menšie kúsky, vyrežeme poškodené časti a dáme variť do hrnca, používam 10 l, pridáme soľ, ale nepresolíme.
Kým sa rajčiny dusia, papriku pokrájame na rezance.
Pridáme k rajčinám a varíme...
... nie dlho, stačím, lým lečo zovrie, ešte sa bude sterilizovať, tak nech nie je paprika ako blato.
Horúce lečo ponalievame do pripravených pohárikov a dáme sterilizovať podľa svojho receptu alebo poháre poukladáme na plech vyložený novinami, zalejeme vodou až po okraj a dáme na 15 minút sterilizovať na 150°C, potom teplotu stíšime na 100°C a necháme ďalších 45 minút v rúre. Potom poháre vyberieme a dáme vychladnúť do deky.