Veľhory



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec*150 g hladkej múky*250 ml vody*125 g masti alebo stuženého tuku*soľ*čokoládová poleva
Plnka: 1,5 l mlieka*3 pudingové prášky s vanilkovou príchuťou*3 vanilínové cukre*15 lyžičiek kryštálového cukru*2 práškové šľahačky*1 Palmarin

POSTUP PŘÍPRAVY

No, tak znova po týždni hlásim sa ja ,14-ročná a prinášam do zbierky MMB môj v poradí 2. recept. Veľhory patria k našim top 10 rodinných receptov už asi od roku 2000 - teda 8 rokov.Plnky striedame- určite upečiem a nafotím aj Karamelové veľhory. Snáď sa mi to do prázdnin podarí. Určite skúste -neoľutujete!

Tuk dáme do vlažnej vody, pridáme štipku soli a varíme, kým sa tuk nerozpustí.
Do vriaceho postupne primiešavame múku a varíme do zhustnutia.Do vlažnej masy po jednom vmiešame vajcia, vyšľaháme ju , rozdelíme na polovice a každú na vymastenom plechu pečieme v horúcej rúre 10 minút.
Cesto sa - ako vidíte- zvlní..........
Plnka:Z 1,2 litra mlieka, všetkého kryštálového a 1 vanilínového cukru si uvaríme hustý puding.Do horúceho vmiešame Palmarin a necháme vychladnúť.Plnku natrieme na jeden plát na to rozotrieme šľahačku vyšľahanú s 2 vanilínovými cukrami a zakryjeme ho druhým tak, aby "veľhory" boli navrchu.Pokvapkáme polevou a necháme stuhnúť.Pokrájame na rezy. Dobrú chuť! :o)