Čokoládovo - tvarohová torta s višňami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS - 170g horkej alebo várovej čokolády, 70g masla, 4 ks vajcia, 100g cukor kryštál, 30g múka špaldová (polohrubá, bezlepková, celozrnná), VIŠŇOVÁ PLNKA - 680g višňový kompót bez kôstok, 1,5 balíka pudingového prášku, TVAROHOVÁ PLNKA - 500g jemný tvaroh, 200g nátierkové maslo bez príchute, 150g biely smotanový jogurt, 2 PL medu, 1ks želatínový stužovač dr. Oetker, 40g horkej kvalitnej čoolády

POSTUP PŘÍPRAVY

Tortu som robila pre brata k narodeninám, recept na korpus som našla tu na mmb ako http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6339, len namiesto bezlepkovej som dala múku špaldovú. Ostatné bol momentálny nápad a čo komora mala a dala.☺

Maslo s čokoládou roztopíme.
Celé vajcia šľaháme s cukrom a štipkou soli do peny.
Pridáme čokoládu s maslom, premiešame na najmenších otáčkach.
A nakoniec pridáme múku, už len zľahka premiešame.
Formu (priemer 26 cm) vyložíme papierom na pečenie, nalejeme cesto, dáme piecť na 180°Celzia cca 10 - 12 minút, povrch musí byť na dotyk pružný.
Kým korpus chladne, pripravíme si višňovú plnku - višne zlejeme, šťavu dolejeme na 500ml, v časti zmiešame pudingový prášok, nalejeme do hrnca s višňami a s ostatkom šťavy, uvaríme hustý krém. Môžeme použiť aj škrob, alebo puding s rôznou príchuťou, dnes som dala jahodový.
Ešte horúcu plnku nalejeme na korpus, ktorý sme otočili a stiahli papier, rozotrieme, na foto je len časť plnky. Dáme vychladiť.
Tvarohový krém - tvaroh+pomazánkové maslo+jogurt+med vyšľaháme, stužovač si pripravíme podľa návodu, pridáme k tvarohovej zmesi, dobre zašľaháme. Nakoniec dáme nahrubo nastrúhanú čokoládu a už len zľahka premiešame.
Plnku navrstvíme na vychladnutú višňovú a...
...rozotrieme, ozdobíme a dáme na minimálne 4 hodiny do chladu.
Prirez tortou, je výborná, nepresladená a osviežujúca, brat sa potešil.♥
Želatínový stužovač.