Kuracie fašírky s restovanými šampiňónmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 700 g kuracích pŕs, 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať, soľ, korenie, olivový olej, cca 500 g čerstvých šampiňónov, olej, biele víno, soľ, petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

V obrázkoch:

Kuracie mäso si pomelieme alebo si pomôžeme s takýmto mixérom.
K mäsu pridáme pokrájanú cibuľu, cesnak, soľ, korenie, vňaťku a dobre premiešame.
Ruky si potrieme olejom a z masy vyformujeme fašírky.
Panvicu necháme dobre rozohriať, potrieme troškou oleja a dáme piecť fašírky, nechám ich najskôr zatiahnuť, potom prikryjem.
Potom ich otočíme na druhú stranu a necháme dopiecť, celé to trvá cca 15 minút.
Medzitým som si šampinóny opláchla a pokrájala na štvrťky. Hotové fašírky vyberiem, pridám trošku oleja a šampiňóny restujem, neprikrývam ani nepodlievam, miešame.
Keď sú opečené, pridám soľ a trošku bieleho vína, nechám vydusiť.
Nakoniec pridám trošku petržlenovej vňaťky. K tomuto jedlu je výborná ryža, ale môžu byť aj zemiaky, či kaša.