Zemiakovo-smotanove pagaciky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g hladkej múky 150g masla 200g uvarených postruhanych zemiakov 1 žĺtok 20g droždia 2PL kyslej smotany soľ syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Polovicu múky spracujeme s maslom na hladké cesto.
Do druhej polovice múky pridáme prelisované zemiaky, žĺtok, droždie, ktoré rozmiešame v smotane, soľ a tiez vypracujeme hladké cesto, spojíme ich a spolu vyvaľkáme.
Preložíme na tretiny a odložíme na teplé miesto asi na 30 minút odstáť.
Potom ho vyvaľkáme asi na 2cm hrúbku. Poukladáme ich na plech a potrieme žĺtkom ,vložíme do vyhriatej rúry piecť. (na cca 30-40m minút pri teplote 190C).
Asi 10 minút pred dopečením ich vyberieme, posýpeme postruhaným syrom a do zlatista dopečieme.

Taketo prasiatka sa pokusime nabuduce spravit :o) potom pridame obrazok