Bravčový pivný guláš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 cibule * 1 kg bravčové pliecko * 4 KL mletá paprika * 2 KL drvená rasca * 1/2 KL mleté čierne korenie * 2 KL cesnaková pasta * 0,5 l svetlé pivo * hladká múka/solamyl/strúhanka - na zahustenie

POSTUP PŘÍPRAVY

hlavnú fotku doložím zajtra - dá sa to robiť aj z hovädzieho mäsa, ale potom to už logicky nebude bravčový alebo hovädzí :)))) a samozrejme varí sa dlhšie :))

na oleji orestujeme na kocky pokrájané cibule
pridáme na kocky pokrájané mäso a necháme zatiahnuť
pridáme mletú papriku, mčk, cesnakovú pastu alebo prelisovaný cesnak (pri paste treba brať do úvahy, že je slaná) a drvenú rascu
premiešame a zalejeme pivom, osolíme a dusíme do mäkka, v tlakovom hrnci som to dusila 25 minút od bodu varu
medzitým som urobila knedle podľa Jana F. (Naja) ID 3566 ... tu je prvá ..
neodolala som zaspomínať na detské časy keď babka robievala knedlíky, a z prvého sme vždy robili koštovku (kakao+práškový cukor+kvapka vody) mňam :))))))
už sa dovarilo aj mäsko, zahustíme buď hladkou múkou alebo solamylom (kto dáva čomu prednosť), u mňa to nebolo až také husté ako som chcela tak som dohustila ešte strúhankou, také 3 PL som dala