Karamelový cheescake - nepečený



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g sušienok, 130 g masla, 1 konzerva salka ca 350 gr, 250 gr. mix. tvarohu, 250 gr. natierkoveho masla bez prichute, 400-500 ml šľahačkovej smotany, 3-4 plátky želatíny, Poleva: 6 -7 PL cukru, 250 ml šľahačkovej smotany, 3 hrste orechov :)

POSTUP PŘÍPRAVY

Sušienky rozmixujeme a zmiešame s roztopeným maslom. Rozotrieme na spodok formy.
Želatínu dáme zmäknúť do trošky vody, zmäknutú želatínu roztopíme v 4 lyžiciach smotany.\r\nVymiešame tvaroh a nátierkové maslo s neuvarenym salkom, pridáme roztopenú želatínu a potom 500 ml vyšľahanej šľahačky. (ja som do plnky dala aj skaramelizovane orechy – na panvici opražím orechy, ktoré posypem kryšt.cukrom a nechám to roztopiť, karamel obalí orechy.
Hotovú plnku natrieme na sušienkovú zmes, zarovnáme a necháme v chladničke stuhnúť (cca. 1-2 hod).

Potom si pripravíme karamelový krém. Necháme skaramelizovať cca 6 PL cukru na malom plameni, keď je úplne rozpustený, pridáme 250 ml zohriatej smotany a miešame, kým zmes zhustne na krém. Nezľaknite sa, ak sa vám bude zdať, ze sa to stvrdlo, alebo že to veľmi vrie. Treba pokračovať v miešaní. Krásne sa to spojí. Necháme to trošku vychladnúť. Medzitym si dáme trošku opražiť orechy, ktoré potom poukladáme na stuhnutú tortu a na ne potom pofŕkame karamelovu polevu.
to naozaj mňamka!