Punčový zákusok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3x piškóta: 5 vajec, 120g kryštálového cukru, 50ml vody, 150g polohrubej múky, pol balíčka prášku do pečiva. Sirup: 250ml vody, 250 ml malinového (alebo iného červeného) sirupu, 100ml rumu, cukor podľa chuti, šťava z polovice citróna. Poleva: 350g práškového cukru, 2PL vody, 4PL rumu, trošku malinového sirupu na zafarbenie. džem na potieranie cesta

POSTUP PŘÍPRAVY

Ďalší recept na punčový zákusok, na inšpiráciu. Tento recept som si vyskladala a upravila z viacerých receptov a takto nám aj chutí, je aj menej sladký než zvyčajne punčové bývajú. Suroviny sú na klasický veľký plech.\r\nUpečieme si 3 piškótové cestá, ja robím dve cestá klasické svetlé a do tretieho pridávam kakao. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, prilejeme vodu, prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Pečieme vo vyhriatej rúre ( u nás asi 15min na 160°).\r\nPo vychladnutí ukladáme pláty na seba. Na plech dáme papier na pečenie (lepšie sa budú potom krájať). Prvý plát potrieme džemom, priložíme druhý plát, ktorý polejeme sirupom a potrieme džemom, priložíme tretí plát. Zaťažíme aspoň na 6 hodín alebo do druhého dňa. Potom natrieme polevu. Uskladňujeme v chlade,\r\nSirup: vodu prevaríme s cukrom (každý podľa chuti, ja dávam cca 3-4PL cukru). Prevarenú vodu zmiešame s malinovým sirupom, rumom, citr.šťavou. \r\nPoleva: všetko spolu vymiešame do hladka.