Narodeninová pre moju sedemročnú Lenuľku - s výborným, variabilným a nenáročným šľahačkovo - ovocno - jogurtovým krémom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Klasická svetlá piškóta zo 4 vajec, prerezaná na 3 kusy, potreté štedrou vrstvou džemu, najlepšie s kúskami ovocia. 250 ml šľahačkovej smotany, 2 - 3 ovocné smotanové jogurty s obľúbenou príchuťou (ale také poriadne, žiadne umeliny), práškový cukor podľa vlastného uváženia

POSTUP PŘÍPRAVY

Toto je super krém, lebo je rýchly, ľahký a chutný, navyše veľmi ľahko si ho môžeme obmieňať: vyšľaháme šľahačku a postupne do nej pridávame ovocné jogurty, nakoniec dosladíme podľa potreby. A hotovo :-)
Úžasné na tom je, že stačí vymeniť príchuť ovocného jogurtu a už máme iný krém, pričom celá príprava trvá asi 5 minút. Chuťovo je skvelý, svieži, hlavne pre tých, čo neobľubujú maslové plnky. Výborný je aj v koláči - piškóta na klasickom plechu, džem a krém z 0,5 l šľahačky a 5 - 6 jogurtov. Nebojte sa, šľahačka nespadne, krásne drží aj na 3. deň :-)

vyskúšajte :-)
torta na reze na druhý deň - stredný plát som natierala džemom z oboch strán, aby korpus príliš nenasiakol od plnky a aby sa vytvoril pekný kontrast. pri plnení som poukladala po celom obvode torty piškóty rozrezané na polovicu reznou stranou smerom von - jednak aby pomohli udržať váhu korpusov a jednak aby izolovali šľahačkovú plnku od poťahovacej hmoty, tá by mohla poťahovku rozmočiť.