Najlepšia maková torta!!! Bez múky!!!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto - 6 vajec, 170g hnedého cukru, 1 sáčok vanilkového cukru, 120g mletého maku, 80g mletých vlašských orechov, 1 sáčok vanilkového pudingu (40g), kôra z jedného citróna, lyžička mletej škorice, 1/2 prášku do pečiva, 0,5 dcl rastlinného oleja, mlieko, soľ. šlahačkový krém: 500ml šlahačky, 250g jemný nehrudkový tvaroh (nízkotučný), 1 vanikový cukor, 2 polievkové lyžice kakaa, lekvár (najlepšie marhulový alebo nejaký kyslý), ovocie (zavárané lúpané broskyne, alebo mrazené/čerstvé čierne/červené rýbezle, alebo čučoriedky.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto:
Vymiešame bielky s cukrom, soľou dopenista, premiešame na sucho zmes orechov, maku, škorice, prášku do pečiva, pudingového prášku a citrónovej kôry. Do vymiešaných bielkov postupne pridávame po jednom žĺtok a k nemu po lyžiciach suchej zmesy + kvapky oleja, až kým všetko neminieme, keď je cesto príliž suché, pridáme lyžicu mlieka alebo viacej oleja. Upečieme v tortovej forme vysypanej múkou, v predhriatej rúre, stíšíme na 180-200°C, pečieme 15-25 min. v závislosti od typu rúry, počas pečenia neotvárame!
Krém:
3lahačku vymiešame do tuha, tesne pred úplným zhustnutím pridáme kakao a vanilkový cukor, nakoniec primešame tvaroh.
Upečený korpus prerežeme na polovicu (alebo aj nemusíme), natrieme lekvárom a spojíme, nechámeho v tortovej forme a navrh natrieme lekvár, položíme ovocie a nalejeme šlahačkový krém. Navrch môžeme cez sitko posypať kakao. Necháme stuhnúť v chladničke minimálne 2 hodiny, ideálne 5-10 hodín.

Je fakt výborná!!!!