Rizoto so špargľou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie mäsko ja som použila kuracie srdiečka a žalúdky množstvo cca 200 g, 1 menšia cibuľa,trošku cesnaku,uvarená ryža,zeleninka (ja som tentokrát zvolila - brokolica,špargľa ,mrkva udusené na pare),čerstvé šampiony(množstvo to je individuálne ale napríklad do 2OO g)sterilizovaný hrášok,olivový olej,soľ,mleté čierne korenie,mletá rasca,mletá červená paprika a ešte 2OO-25O ml vývaru (alebo zaliaty bujón)
POSTUP PŘÍPRAVY
Ahojte dievčence pripájam sa aj ja s receptíkom na špargľu...Takže hor sa na postup....
|
Základ je špargaľa,ktorú treba ošúpať napríklad najlepšia na to je škrabka.Ak ju nechcete dusiť ako ja tak diétne tak ju dajte variť v slanej vode s lyžičkou masla napríklad ja to tak robím...-)))) |
|
Nakrájame si mäsko (ľubovoľné),cibuľku,cesnak,hríby.... |
|
Mrkvu,špargľu a brokoličku si udusíme na pare.... |
|
Cibuľu ,cesnak a mäsko orestujeme.... |
|
pridáme korenia.... |
|
Podlejeme vývarom ... |
|
a varíme a varíme a varíme kým mäsko nezmäkne...ak Vám nestačí šťavička tak podlejte kľudne mäsko .... |
|
pridáme uvarenú ryžu..... |
|
potom pridáme zeleninku a premiešame...a môžeme podávať... |
|
Desiaty a zároveň aj záverečný bod..... hotovo .....dobrú chuť....:-)))))) |