Šampiňóny na smotane s tarhoňou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Šampiňóny Kyslá smotana 1 väčšia cibuľa Mletá paprika sladká Soľ Petržlenová vňať

POSTUP PŘÍPRAVY

Šampiňóny:
Na olivovom oleji si orestujeme na malé kúsky nakrájanú cibuľu.
Pridáme očistené a na malé kúsky nakrájané šampiňóny a podlejeme vodou. Necháme variť, až kým šampiňóny nezmäknú. Potom si v malom množstve vody rozmiešame 2-3 polievkové lyžičky polohrubej múky a pridáme ich k šampiňónom. Povaríme minútku. Nakoniec pridáme kyslú smotanu, mletú papriku a až na koniec soľ!
Tarhoňa:
Na olivovom oleji si troška opečieme tarhoňu. Stále miešame, aby neprihorela. Zalejeme vodou, osolíme a varíme až dovtedy, kým nám nevsiakne vodu. Ak nám zostalo už iba málo vody, necháme v prikrytom hrnci ešte pár minút.

Najprv si nakrájame cibuľu.
Orestujeme na oleji. Môžme pridať aj cesnak.
Očistíme a umyjeme si šampiňóny a pridáme cibuľke.
Podlejeme vodou, cca. do polovice. V prikrytom hrnci necháme dusiť, až kým nebudú dobré.
V menšom pohári si zmiešame vodu s polohrubou múkou. Namiesto múky môžme použiť aj kukuričný škrob.
Prilejeme do hrnca premiešame.
Pridáme mletú papriku
A kyslú smotanu. Poriadne premiešame.
Soľ pridávame až celkom na koniec!!!
Tarhoňu si trošku opečiem na olivovom oleji.
Zalejem vodou a nechám variť, až kým nevsiakne všetku vodu do seba
Už keď mám málo vody, dám preč z ohňa a nechám len v prikrytom hrnci stáť.
Dobrú chuť!!!