Nepečené kokosové koláčiky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Obľubujem kokosové koláčiky. Toto sú naše nepečené varianty a s nadšením príjmem ďalšie inšpirácie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Oplátky s kokosom:
Recept 1: 1 maslo /palmarin/), 1 salko, 1 kokos (200g), želé cukríky, hrozienka, 4 oplátky, džem.
Maslo rozpustime nad parou, pridáme salko, kokosovú múčku a nakoniec želé cukríky a hrozienka. Oplátky natrieme džemom, na to dáme kokosovú zmes a znovu oplátky. Zaťažíme.


Recept 2: 1 palmarin, 1 kokos (200g), 15 dkg cukru, 2 dcl mlieka, 1 balík tmavých piškót, 4 oplátky, slivkový lekvár, rum.
Mlieko s cukrom prevaríme a zaparíme ním kokosovú múčku. Do vychladnutého zamiešame palmarín, resp. maslo.
2 oplátky natrieme džemom, dáme 1/2 kokosovej plnky, na to piškóty namočené v rume. Na piškóty natrieme druhu polovicou plnky. Prikryjeme 2 oplátkami spojenými s džemom (lekvárom).


Kokosový valec:
25 dkg práškového cukru, 1 kokos, 1 salko, 10 dkg sušené mlieko. Suroviny spracujeme na cesto a rozdelíme na 3 časti. Jednu zafarbíme kakaom, druhú červeným potravinárskym farbivom. Z cesta vytvarujeme 3 valčeky a zošúľame do rolády.


Nepečená kokosová (ne)roláda:
Cesto: 5 balíčky marína keksy (500g), 4 lyžice kakaa, 1/2 dcl rumu, 100g práškového cukru, cca 1 dcl silnej čiernej kávy. Sušienky rozdrvíme, pridáme ostatné suroviny a spracujeme na cesto. Kávu pridáme podľa potreby. Kakaové cesto si rozdelíme na tri rovnaké časti.
Plnka: 250g masla, 300g práškového cukru, 150g kokosu. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme kokos.
Tmavé cesto rozvaľkáme, natrieme bielou plnkou. Postup opakujeme. Vrch koláča je tmavé cesto.


Užasne kokosové rezy:
40dkg práškového cukru, 1 kokos (20dkg), 20dkg sušeného mlieka, 1/2 pohára vody. Všetko spolu zamiesime. Rozdelíme na 4 časti.
Čokoláda: 30 dkg čokolády, 15-20 dkg tuku.
Biele cesto rozvaľkáme na folií (papieri, sáčku), natrieme čokoládou. Keď čokoláda stuhne otočíme opačne. Jednotlive biele cesta (4 platy) spájame čokoládou. S koláčikom je babračka, ale je užasny.