Juhoslovanský koláč s bryndzou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400 ml mlieko / vlažné do kvásku, 40 g droždie, 600 g polohrubá múka, 3 pl cukor, 4 čl soľ, 1 dcl olej Plnka:jedno veľké maslo, bryndza, Sezam na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Z mlieka, trocha cukru a droždia si urobíme kvások, dáme do na teplé miesto. Potom si zmiešame všetky suroviny a vypracujeme cesto. Cesto zakryjeme a dáme na teplé miesto kysnúť asi 50 minút.

Medzi tým si roztopíme maslo v mikrovlnke ale stači par sekúnd len, a zmiešame maslo s bryndzou.

Keď nám cesto vykysne, rozdelíme ho na 3 časti. Vyvaľkáme natrieme plnkou, zvinieme do rolky, natrieme žltkom a posypeme sezamom. Krájame na trojuholníky a dáme piecť na 180 stupňov cca 20 -25 minút.
Vyberieme a môžme papať.