Croquembouche



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Pridávam teda aj recept !!! Cesto: 500 ml voda, 160 g palmarín, 320 g múka polohrubá, 2 štipky soľi, 8 vajec. Krém vanilkový: 750 ml mlieka, 2 - 3 ks cukor vanilkový, 300 g cukor práškový, 3 ks zlatý klas - krémový prášok alebo vanilkoveho pudingu, 375 g masla alebo palmarínu. Karamel: 300 g cukru krystal, 5 až 6 KL vody.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto:
vodu, palmarin a sol dáme zovrieť.Do vriaceho vsypeme múku a miešame až pokým sa nám masa nezačne pekne lesknúť a odlepovať od hrnca. Do teplej masy (aby troška para vyšla) zašľaháme vajíčka po jednom šľahačom.
Takto pripravené cesto si dáme do vrecka.Na pekáč si dáme papier na pečenie a nanašame guličky ( viď link z youtube)...

Krém:
z mlieka,pudingu, van.cukru a prašk.cukru si uvaríme hustý puding.Do vlažneho pudingu pridáme maslo a vmiešame ho.

Do vychladnutých upečenych guličiek si urobíme s nožikom dierku aby sme ich mohli plniť vanilkovou plnkou ( ja nerobim dierky ja to hned plnim so špicom).


Karamel:
cukor a vodu si dame do hrnca .Nechame vypariť vodu až nam cukor skaramelizuje.
Naplnené guličky namačajte do karamelu a ukladajte ich do tvaru pyramídy.POZOR na prsty !!!!
Ja som pyramidu len posypala praškovým cukrom ale možete ju ozdobiť karamelovými vlasmi alebo poliať aj roztopenou čokoladou.





http://www.youtube.com/watch?v=YUQGf0Yhbdc&feature=related