Štrúdľa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g hladkej múky, 250ml šľahačkovej smotany 33%, 1 vajce, štipka soli, bravčová masť na potretie

POSTUP PŘÍPRAVY

Receptov na štrúdľu je neúrekom, pridávam môj obľúbený recept na neťahanú štrúdľu. S cestom sa výborne pracuje, po upečení je krehké, trošku sa lístkuje a pripomína lístkové cesto. Chuťovo je tiež výborné.
Z múky, smotany, vajíčka a soli vypracujeme vláčne cesto, vyvaľkáme ho a potrieme roztopenou bravčovou masťou. Cesto zvinieme ako na závin a zakrútime ako slimák. Cesto zabalíme do alobalu a dáme do chladničky na pár hodín, aspoň 5-6 alebo do druhého dňa.
Potom si cesto rozdelíme na 4 časti a rozvaľkáme na tenúčko, ide to veľmi ľahko :)
Štrúdle naplníme plnkou, vnútorné okraje cesta potrieme roztopenou bravčovou masťou (aby sa lepšie spojili ) a zvinieme do závinu. Štrúdľu pred pečením potrieme roztopenou masťou a pečieme do zlatista, orientačne 20-25min.Po vybratí z rúry pofrkame štrúdľu trochou studenej vody.