Kukuričné placky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 vrecko kukuričnej krupice * soľ * voda * mleté biele korenie * 3 vajíčka * strúhanka * olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Prvýkrát som robila kukuričné placky, môj manžel síce nadšený moc nebol - ale zato ja áno! Jedná sa o výborné ľahké zdravé jedlo, ktoré chutí aj studené aj teplé, so zeleninou, ako príloha k mäsu. Dokonca ho chválili obe sestry - a to je už čo povedať :-)))

1. Použila som túto kukuričnú krupicu.
2. Krupicu zalejte na niekoľko hodín vodou, aby krupica dobre nabotnala, bola mäkučká a dobre sa s ňou pracovalo.
3. NIekoľko hodín ju nechajte odpočívať.
4. Potom prebytočnú vodu zlejte, pridajte trocha soli,
5. vajíčka,
6. strúhanky na zahustenie, aby sa Vám dali aspoň trocha formovať placky,
7. a sušených byliniek - ak máte, použite čerstvé, placky budú aromatickejšie. POužila som sušenú zelerovú a petržlenovú vňať. Dobre premiešajte a poďho na panvicu.
8. Veľkou lyžicou klaďte placky do rozpáleného olivového oleja a z oboch strán rýchlo vysmažte.
9. Placky sú na fotke tie, ktoré nie sú mäso :-))))) Výborne chutili s kari dressingom (kyslá nízkotučná smotana + soľ + kari korenie + trocha dijonskej horčice) a manželovi samozrejme s kuracími prsami na prírodný spôsob. Majte sa, dievčence.