Kuracie prsia v jogurte



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g kuracích pŕs, 400 ml bieleho jogurtu, roztlačený cesnak podľa chuti, 100 g tvrdého syra na strúhanie, strúhanku, asi 2 hrste petržlenovej vnate /ja som ani nedala/, soľ, olej na vymastenie. Tento rozpis je presne podľa receptu, ja som robila z jedného prska a suroviny som si pripôsobila.

POSTUP PŘÍPRAVY

V jednej miske zmiešame syr, nasekanú petržlenovú vňať /ak chcete/ a strúhanku. Do druhej misky dáme jogurt /alebo kyslú smotanu/, roztlačený cesnak a soľ. Kuracie prsia pokrájame na podlhovasté kúsky, namočíme do jogurtovej marinády a potom obalíme v syrovo-strúhankovej zmesi. Poukladáme na vymastený pekáč, pokropíme olejom a upečieme do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou alebo ryžou. K tomu kompót alebo zeleninový šalát.
Dobrú chuť! :-)