Slaný pórový koláč s tvarohom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 lístkové cesto * 2 mladučké póry * 2 vajcia – z toho 1 rozšľahané na potretie * soľ * mleté biele korenie * mleté čierne korenie * mäkký nízkotučný tvaroh * 3-4 zemiaky varené v šupke * sézamové alebo ľanové semienka * ak máte radi, pridajte trocha šampiňónov a údené mäso al. jemnú klobásu *

POSTUP PŘÍPRAVY

Výborný koláč z póru, ktorý chutí aj studený.

1. Na plech vystrihnite papier na pečenie,
2. pór nakrájajte na drobné kúsky, lístkové cesto vyvaľkajte na tenko,
3. a preložte ho na plech. Do stredu poukladajte v šupke uvarené zemiaky nakrájané na plátky, osoľte a obielokoreňte. Ak Vám zvýšilo trocha cesta, odložte ho na vrch bochníka.
4. do póru dajte jedno vajíčko, premiešajte, ak chcete, mierne osoľte,
5. pridajte nízkotučný tvaroh, dobre premiešajte a navrstvite na zemiaky.
6. ... asi takto nekako ...
7. Ak máte radi, pridajte na tvarohovú plnku pár šampiňónov, údené mäso, nakrájanú šunku, klobásu.. niečo aj pre mäsožravcov Potom okraje cesta potrite rozšľahaným vajíčkom, aby dobre zlepili cesto do seba a aby sa pri pečení neroztiahlo,
8. a urobte z cesta bochníček. Všetky strany opatrne natiahnite do stredu plnky,
9. Zvyšok cesta ucapkajte na koláč, celý koláč potrite rozšľahaným žĺtkom, mierne osoľte, posypte sézamom alebo ľanom a dajte piecť.
10. Pečte prikrytý alobalom pri teplote 180 stupňov, pred dopečením odokryte alobal, nechajte zapiecť do zlata aaaa hotovo!
11. Krájajte ako chcete :-))