Karamelovo-kokosové šuhajdy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g čokolády na varenie, 200g masla (alebo cera), Plnka: 1 salko, kokos podľa vlastného uváženia

POSTUP PŘÍPRAVY

Inšpirovala som sa receptom od Slávky (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=692) iba náplň je iná.
Takže: nad parou (alebo vo vodnom kúpeli? :) ) roztopíme čokoládu s maslom (masla môže byť aj trochu menej, lebo potom v teple šuhajdy rýchlo mäknú. Alebo sa môže dať aj cera pre lepšie tuhnutie a lesk, ale ja mám radšej klasické maslo. (NIE RASTLINNÉ!!!). Kým sa nám úplne roztopí, rozložíme si papierové košíčky. Čokoládu potom vlejeme naspodok košíkov a kým bude tuhnúť, pripravíme si náplň.
Deň vopred uvarenú konzervu salka (varíme aspoň tie 2 hodiny) otvoríme a zmiešame s kokosovou múčkou. Tej múčky pridávame toľko, aby sa salko neroztekalo, aby vznikla hustá hmota. potom ňou po lyžičkách plníme šuhajdy. Mne sa hmota aj tak trochu roztekala, tak treba dať pozor aby sa neroztiekla po celom čoko základe aby sme mohli rýchlo poliať druhou vrstvou čokolády aj po okrajoch. Škoda že som na to prišla až na koniec, ale hádam nevadí. Keď dáme druhú vrstvu čokolády, dáme stuhnúť. Zdobenie je už na Vás. :) Dobrú chuť!

a takto vyzerajú