Tvarohova torta s jahodami z 2 vajec



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 2 vajcia 0,6 dcl oleja, 16 dkg kryštálového cukru, 1/2 práš. do pečiva, 22 dkg polohrubej muky, 1dcl čista minerálka Plnka: 500ml mlieka, 1 vanilk. cukor, 2 zlatých klasov, 250g masla, cukor (podla potreby) , 300g tvarohu (ja som dala 1 jemný ) , citrónová kôra, džem, jahodový kompót. Poťahová hmota: 90g mashmalow, trochu žltého potravinárskeho farbiva, 400g práškového cukru, cera vo veľkosti orecha, 1 lyžica citrónky, 1 lyžica vody

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: Vajcia, olej a cukor - dobre vyšľaháme na penu. Pridáme prášok do pečiva zmiešaný s múkou (miešam hladkú aj polohrubú) a postupne prilievame minerálku. Keď chceme kakaovú piškótu, pridáme kakao. Pečieme ako riadnu piškótu.

Plnka: Z mlieka, zlatých klasov uvaríme puding. Tvaroch zmiešame s maslom a cukrom. Postupne pridávame vychladnutý puding a trošku citrónovej kory.

Cesto prerežeme na polovicu. Pokropíme šťavou z jahôd. Natrieme ľubovolným džemom. Na džem natrieme polovicu plnky, poukladáme jahody a na to druhú polovicu plnky. Prikryjeme druhým cestom.
Ak chceme tortu potiahnúť, natrieme na cesto jemnú vrstvu maslového krému. Necháme zatuhnúť a poťahujeme.

Poťahová hmota: Cukríky si umyjeme. Dáme do misky, pridáme 1 lyžicu vody, tuk, kys. citrónovú, 1/2 kav. lýžičky potravinárského farbiva a dáme na cca2min do mikrovlnky rozpustiť, (pravidelne po 15sek vyberať a premiešavať). Vmiešame 200g preosiatého práškového cukru, vyklopíme na pocukrovanú dosku a vmiesime ešte asi 100-150g cukru, aby bola hmota tvárna, ale držala tvar.
Vaľkáme na doske podsýpanej (ak je treba) práškovým cukrom so solamilom.
MMF hmotu je možné skladovať v sáčku v chladničke. Pre opätovné použitie treba na 10-15 sekúnd zohriať v mikrovlnke a premiesiť mokrými rukami.