Taliansky guláš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Olej, 3 veľké cibule, trocha červeného vína - cca 150ml, 500g hovadzie masko, rajčinový pretlak a rajčiny v konzerve, soľ. Ako príloha sa hodia ňoky, alebo špecle. Ja som robila špecle z celozrnnej múky, vajca, vody a soli.

POSTUP PŘÍPRAVY

Originálny recept od origiálneho taliana:-)

Masko nakrájané na veľkosť vhodnú do pusy :-) a cibuľa na drobno.
Cibuľu osmažíme na oleji a pridáme osmahnúť aj masko.
Pridáme trocha vína a necháme ho varom odpariť....
Po odparení vínka pridáme pretlak a rajčiny z konzervy. Tie varechou trocha rozmliaždime na menšie kúsky.
Podľa chuti dosolíme a na slabom ohni dusíme, kým je maso hotové. Ja obyčajne dusím 1 a pól, až 2 hodiny...