panna cotta - karamelová s omáčkou z lesného ovocia



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 ml šľahačkovej smotany, 4 PL kryštálového cukru, 6 plátkov želatiny, 1 balenie lesného ovocia mrazeného alebo čerstvé, kr. cukor koňak

POSTUP PŘÍPRAVY

V hrnci upálime karamel prilejeme smotanu, rozvaríme karamel. Medzi tým si namočíme želatinu do studenej vody ( necháme ju tam, kým nebabobtná ), potom ju pridáme do smotany, ale dávame pozor na to aby smotana nevrela.. dobre premiešame a vylejeme do formičiek. Necháme tuhnúť niekoľko hodín v chladničke.
Omáčku si prichystáme nasledovne: do panvice alebo rajnice si nasypeme trocha kr. cukru pridáme ovocie, podlejeme trochou vody a dusíme... môžete si pridať aj už spomínaný koňak. Prajem dobrú chuť =)