Stroganoff



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

olej + 1PL maslo + kuracie prsia alebo stehná (alebo môžete dať bravčové mäsko) + malý paradajkový pretlak + mleté čierne kore) + 2x cibuľa + 3x cesnak (alebo 2ČL sušeného) + petržlenová vňať (v lete svieža, inak používam mrazenú alebo sušenú z Lidla) + mleté biele korenie + 1ČL plnotučná horčica + 4x väčšie svieže šampiňóny + kyslá smotana + mletá sladká paprika + vegeta

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to veľmi dobré mäsko, ktorého príprava trvá krátko a stojí naozaj za to. Je veľa rôznych verzií pre stroganoff, niekto robí na červeno, iný na hnedo, niekde sa dáva lečo, inde šampiňóny, ja som si po všetkých skúšaniach našla z každého čosi a robievam už len túto moju výslednú verziu.

POSTUP:

- na panvicu dáme rozpáliť olej s maslom
- nakrájame si cibuľu na hrubšie krúžky a opražíme do sklovita na panvici, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 10 minút (ak treba, podlejeme vodou)
- pridáme roztlačený cesnak
- mäsko nakrájame na rezančeky a hodíme ku cibuli
- opražíme, aby mäsko zbelelo
- potom pridáme šampiňóny nakrájané na plátky
- osolíme, ovegetíme a opaprikujeme
- dusíme, kým nie sú šampiňóny mäkké
- do misky dáme kyslú smotanu, paradajkový pretlak a mleté korenie, zamiešame a nalejeme do panvice
- necháme zovrieť a odstavíme
- posypeme vňaťkou

Podávame s hranolkami, cestovinou alebo s ryžou. Šťavička zmiešaná s ryžou je výborná vec, väčšinou robím dvojitú dávku šťavy, t.j. 2 pretlaky, 2 smotany a kedže ľúbime hlavne tú cibuľku a šampiňóny, tak aj tie nadstavujem čo do množstva :).