Valentínska večera - pre celú rodinu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 20g droždia, 210g celozrnnej múky, 190g hrubej bielej múky, 250ml teplej vody, 2 lyžičky soli, 3 lyžice olivového oleja SPOLOČNÉ SÚČIASTKY: creme fraiche, cherry rajčiny, soľ, čerstvé mleté korenie, bylinková soľ (mlynček), cesnak, mladé cibuľky MOJA ČASŤ PIZZE-:) - šampióny, kozí syr, listový špenát, čierne olivy, čili paprička MUŽSKÁ ČASŤ PIZZE-:) - mozzarella, salám, šunka, tvrdý syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Jednoduchá, rýchla večera ktorá poteší nielen žalúdok, ale aj okále:-)

Najprv rozpustíme droždie v teplej vode, pridáme 150g celozrnnej múky, vymiešame a necháme 10 minút odstáť.
Potom pridáme zvyšnú múku - celozrnnú aj bielu, soľ, olivový olej a vypracujeme cesto.
Toť vypracované cesto...
Cesto zabalíme do handry a necháme na teplom mieste hodinu kysnúť. V prípade potreby odháňame narušiteľov. Na môjho syna dnes zabrala len hrozba fyzickou likvidáciou - stále mi do cesta pichal paprče...
Medzitým si nakrájame všetky ingrediencie - syry
Použila som mrazené špenátové listy...
šampióny na plátky a ja si neviem odpustiť štípadlo...
Cesto vyvaľkáme a vykrojíme do tvaru srdca. Srdce prehodíme na plech a potrieme cremom fraiche. Dookola som dala nakrájané rajčiny a celé to zasypala soľou a čerstvým mletým korením.
Moja a mužská časť vo fáze ozdobovania...
Dielo som zasypala mladou cibuľkou a cesnakom nakrájaným na koliečka a mužskú časť som dozdobila ďaľšími rajčinkami.
Posledným krokom pred pečením je zasypanie pizze bylinkovou soľou. Potom šup do pece na takých 30-40 minút.