Anglická krémová zemiaková polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Zemiaky * cibuľa * cesnak * olej* soľ * muškátový oriešok * šľahačková smotana * sušené hríby * PRÍLOHA: hrianočky v tvare koliesok osmahnuté na oleji, posypané strúhaným syrom a mletou paprikou * POMOCNÝ VERCAJCH: ruky * hlava * ponorný mixér alebo klasický mixér * sporák a hrniec, kde uvaríte polievku (moc dôležité), varecha na miešanie * nôž * lyžica na ochutnávanie * pidi-struháčik na muškátový oriešok * tanier + lyžica

POSTUP PŘÍPRAVY

A som tu zas, hlásim sa o slovo! A jedéééééém!!!!!

1. Na oleji osmahneme pokrájanú cibuľu a cesnak. Dala som štyri menšie cibule a 3 strúčiky cesnaku.
2. Keď všetko osmahnete, pridajte nakrájané zemiaky, zalejte vodou a nechajte variť. Samozrejme, pridajte soľ.
3. Toto sú sušené hríby. Ak máte čerstvé, dajte aspoň 150 g. Sušených stačí 10 g. Prepláchnite ich vodou, rozdrvte a šup do polievky.
4. Spomínaný šup do polievky.
5. Polievka sa varí..... Zatiaľ si nachystajte muškátový oriešok a struháčik. Tento pidítkový struháčik som dostala na strúhanie škorice priamo do kávy. Super vecička.....
6. Do polievky nastrúhajte muškátový oriešok. Ak nie ste naň zvyknutí, dajte troška, takú tretinku jedného orieška. Ak ho máte radi, dajte polovičku. Polievke dodá neopakovateľnú chuť a vôňu.
7. Keď sú zemiaky uvarené, kľudne ich rozvarte, prelejte všetko do mixéra, alebo rozmixujte polievku ponorným mixérom.
8. Z rozmixovanej polievky urobíte krémovú, ak do nej vlejete 2,5-3 dcl šľahačkovej smotany. Potom nechajte prevrieť.
9. Ako prílohu do polievky osmahnite na troške oleja kolieska z chleba, posypte strúhaným syrom a mletou paprikou.
10. Nech Vám šmakuje!