Bravčové karbonátky "na prírodno"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cca 1/2 kg mletého bravčového mäsa, rožky alebo chlieb, 2 - 3 vajíčka, 2 strúčky cesnaku, 1 cibuľa, soľ, vegeta, 1 lyžica plnotučnej horčice, strúhanka, hladká múka, zeleninový bujón

POSTUP PŘÍPRAVY

Pre všetkých ktorí milujú mleté mäsko ako ja a chcú vyskúšať niečo iné ako klasické vyprážané karbonátky. U nás v rodine je to veľmi obľúbený recept a takto pripravené mäsko veľmi chutí aj mojej dcérke.

Pripravíme si fašírkovú masu a to tak, že zmiešame mleté mäsko, s nakrájanými rožkami alebo chlebíkom namočeným vo vode alebo mliečku a vyšmýkanými, spolu s cibuľou /môžete nakrájať alebo narajbať/, pretlačenými 2 strúčkami cesnaku, 1 PL horčice, vajíčkami, soľou a vegetou. Aby sa masa dala tvarovať na karbonátky zahustíme ju strúhankou podľa potreby.
Vytvarujeme karbonátky, ktoré obalíme v hladkej múke.
Opražíme na oleji tak, aby sa vytvorila hrubá kvorka, ktorá je potrebná nato, aby sa nám karbonátky pri následnom dusení nerozpadli.
Asi takto :)
Vo výpeku ak nám olej veľmi nenahorel /ja som robila väčšie množstvo tak som olej vymenila/ opražíme 1 cibuľu.
K cibuľke vložíme karbonátky a zalejeme zeleninovým bujónom.
Dusíme na miernom ohni cca 30 minút. Ak je vývar slabý, dochutíme vegetou, prípadne dolejeme horúcou vodou.
Ako prílohu som robila varené zemiačky s rascou a maslom, ale hodia sa zemiaky na akýkoľvek spôsob, či už ako zemiaková kaša alebo opekané zemiaky.
V prípade potreby môžte omáčku zahustiť solamylom. Mäsko je makkučké, šťavnaté a vhodné aj pre detičky. Prajem dobrú chuť!!! Môj tip: Ak vám vyšlo z mäska veľa kúskov, ktoré nespotrebujete, môže ich vo forme opečených karbonátkov zamraziť. Potom ich stačí len odmraziť a podusiť na cibuľke podľa postupu.