Ruský šklbaný koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO:
200 špaldovej múky (môže byť aj biela, ja robím zo špaldovej, je zdravší) 120 g hnedého cukru, 120 g masla, 2 vajíčka, 40 g kakaa ( nie granko), 1 prášok do pečiva

PLNKA:

150 g cukr, 3 vajíčka, 500 g ODTUČNENÉHO tvarohu (ináč nebude koláč dobrý, ale zgrcnutý:-( ), 200 ml šľahačky, 70 g masla, 1 štipka soli, 1 vanilínový cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Z prísad vypracujeme rukami cesto a štvrtinu z neho dáme bokom. Cestom vyložíme spodok a okraj formu s priemerom 22 cm
Maslo vymiešame do penista s cukrom, pridáme tvaroh, šľahačku a ostatné prísady. Nalejeme na cesto a naň "našklbeme" zvyšnú štvrtinu cesta, alebo z neho vyformujeme aj srdiečka, či iné tvary... Pečieme cca 1 hodinu v predhriatej rúre pri 180°C.
DôLEŽITÉ:
Koláč necháme cez noc odstáť v chlade. Keď sa nakrojí v ten deň tvaroh bude gumený a vŕzga na zuboch. Na druhý deň je koláč šťavnatý a výborne sa krája. Cesto zmäkne.

Dobrúúúú chuť