Úžasne mäkké medovníčky + overená rada k medovníčkom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na medovníčky: 600 g hladkej múky špeciál, 150 g Palmarinu, 200 g práškového cukru, 3 vajcia, 6 PL medu, 1 KL sódy bicarbóny, 1 KL škorice, 1 KL perníkového korenia, 2 PL kakaa. Okrem toho ešte tuk na potretie plechu, 1 vajce na potretie medovníčkov.

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny na medovníčky spolu zmiesime a rozdelíme si na 2-3 časti. Vyvaľkáme na hrúbku 3 mm, vykrajujeme medovníčky a ukladáme na vymastený plech. Všetky medovníčky najprv pripravíme, potom pečieme v stredne vyhriatej rúre na 200-210 stupňov 4-5 minút (samozrejme, musíme to sledovať, aby z nich neboli černosi =) Ešte zahorúca potrieme rozšlahaným vajcom, tak nám medovníčky zostanú krásne lesklé. Necháme ich poriadne vychladnúť a potom si ich uskladníme do nejakej nádoby, dózy a prikryjeme. S vajkom potierame iba vtedy, ked nechceme zdobiť bielkovou polevou, ak áno, tak rozšlahané vajko vynecháme, tak ako ja tentokrát.

Rada k medovníčkom: Síce som to tu už písala minulý rok, nedá mi to, keďže mi to tu vymazali, píšem ešte raz: Aby boli medovníčky zaručene mäkké, aj z iných receptov, naspodok nádoby nalejeme trochu rumu, oddelíme mriežkovou podložkou a pohár zakryjeme alobalom. Ja som to urobila tak, ze som zobrala misku, ktorá je na obrázku, naliala na spodok rum, rozložila som sitko na parenie a naň poukladala medovníčky a tiež som to prikryla alobalom. Príjemné pečenie želám a tiež aj príjemné prežitie vianočných sviatkov. =) Verka