moje prvé venčeky z odpaľovaného cesta.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

dizajnovo nič moc,musím na tom ešte popracovať,ale chuťovo geniálne. Takže potrebujeme CESTO:0,25L vody,90g palmarin, 140g polohrubej múky,4vajíčka. PLNKA: 300ml mlieka,4 lyžice poloh.múky,1 žĺtko, zlatý klas,2van.cukre,125g masla, van.puding OLÉ, 150g práš.cukru. POLEVA:1 lyžica rumu,2 lyžice mlieka,150g pr.cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

CESTO: Vodu s palmarinom a štipkou soli necháme zovrieť,stíšime oheň a pomaly pridávame múku. Miešame (odpaľujeme) asi tak 4min. Odstavíme,necháme trochu vychladnúť a po jednom poriadne vmiešame vajíčka. Naplníme týmto vrecúško a na plech tvarujeme venčeky. Medzičasom poriadne predhrejeme rúru na 200 stupňov. Plech dáme do trúby,keď začnú venčeky rásť,znížime teplotu na 180. Dokopy pečieme 20min.a potom otvoríme dvierka a necháme ešte tak 3 minutky dopekať. Oni sa takto akokeby dosušia a nesplasnú. Vyberieme a ešte za horúca poprekrajujeme. KRÉM: 300ml mlieka,múku,zlatý klas a žĺtko rozmiešame a necháme prevrieť a odstavíme. V inej miske rozmiešame maslo,cukor a van.cukor. Z 200ml mlieka si spravíme puding OLÉ,tak ako je napísané na sáčku,ale použijeme len 200ml mlieka. Uvarené mlieko s múkou,maslo s cukrom a puding Olé zmixujeme dokopy. Ja som dala aj pár kvapiek rumu,ale nemusí byť. A plníme venčeky. POLEVA: rum,cukor a horúce mlieko trieme v miske asi 10minút a polejeme venčeky. A hotovo,sú mäkkučké a vláčne. Prajem dobrú chuť!