Bleskové a zdravé špagety so sójovým mäskom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

balenie špagiet, škatuľka paradajkového pyré, sójový granulát, cibuľa alebo cesnak, koreniny (soľ, mleté čierne korenie, kari, majoránka/bazalka/oregano), v prípade chuti strúhaný syr na posypanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Tieto cestoviny robíme u nás veľmi často - okrem toho, že nám doma neskutočne chutia, je to aj rýchle a zdravé jedlo, keď príde hlad. :)

Ako na to:
1. Dáme variť osolenú vodu na špagety a vodu na uvarenie sójového granulátu.
2. Vodu na granulát ochutíme kockou bujónu, vegetou alebo v prípade núdze iba soľou a koreninami. Keď zovrie, nasypeme granulát, necháme chvíľu prevrieť, potom odstavíme a zakryjeme pokrievkou.
3. Medzitým ako sa nám uvaria špagety pripravíme omáčku - na veľkej hlbokej panvici alebo v hrnci rozpálime olej, opražíme na ňom na kocky nakrájanú cibuľu alebo pár pretlačených strúčikov cesnaku.
4. Granulát precedíme, lyžicou alebo varechou vytlačíme prebytočnú vodu a opečieme na panvici s cibuľu alebo cesnakom.
5. Zmes na panvici ochutíme koreninami (okrem majoránky, ktorá sa pridáva až ku koncu, pre intenzívnejšiu chuť) a pridáme paradajové pyré (ideálne škatuľkové - má trochu inú chuť ako pyré z konzervy). Ja zvyknem napustiť do prázdnej škatulky ešte vodu, ktorou ju vypláchenem, a rozriedim ňou pripravovanú omáčku, aby nebola príliš hustá.
6. Omáčku môžeme nechať chvíľku prevrieť a na záver dochutíme majoránkou, bazalkou alebo oreganom.
7. Medzitým by sa nám mali dovariť špagety - čiže rýchly obedík alebo večera hotová. :)
8. Servírovať môžeme so strúhaným syrom. ,)

Toto jedlo som pre veľký úspech naučila robiť aj svoju polovičku - on do omáčky počas varenia pridáva ešte rozšľahané vajce, keďže má omáčky radšej hustejšie. Fantázii sa medze nekladú... :D