Hovädzie na mrkvičke



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600 g hovädzieho mäsa zadného, 3 mrkvy, 1 veľká cibuľa, 1 jablko, bobkový list, nahrubo zomleté čierne korenie, soľ, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Na doštičku si nahrubo namelieme čierne prípadne farebné korenie a pridáme trošku soli. Mäso v celku dobre vyváľame v korení a sprudka opečieme zo všetkých strán. Do tlakového hrnca pridáme očistenú na veľké kúsky pokrájanú mrkvu, cibuľu a jabĺčko. Zalejeme vodou asi 5 dcl, pridáme bobkový list, trošku soli a dusíme 40-45 min. kto nemá kuchtu dlhšie, kým nie je mäsko mäkké. Potom omáčku precedíme a prepasírujeme v sitku. Ak treba zahustíme troškou solamylom. Mäso nakrájame a dáme do omáčky. Podávame s ryžou a zeleninkou ( brokolicou) na masle.

nahrubo zomleté korenie so soľou
mäso dobre vyváľame v korení
sprudka opečieme zo všetkých strán
pridáme zeleninu a jabko
zalejeme 5 dcl vody a pridáme soľ a bobkový list
po 45 min keď je mäso mäkké omáčku precedíme
a prepasírujeme
hotovú prípadne zahustíme solamylom a pridáme nakrájané mäso
a hotovo