Zapečené palacinky s broskyňami a jablkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

PALACINKY: 400 g hladkej múky, 4 vajcia, 4 dcl vody, 6 dcl mlieka, 2 dcl oleja, 1 PL kryšt. cukru, štipka soli. Olej stačí dať pod prvú palacinku, príp. keď je panvica veľmi suchá (nestáva sa to často). Z tejto dávky mi vyjde cca 17-18 palaciniek. PLNKA BROSKYŇOVÁ: broskyňový kompót (ošúpať!), 150 ml šťavy z kompótu, 1/2 Zlatého klasu. PLNKA JABLKOVÁ: 3 ošúpané jablká, 2 PL kryšt. cukru, 150 ml vody, 1/2 Zlatého klasu, škorica. OMÁČKA: 4 žĺtky, 150 g prášk. cukru, 250 ml smotany na varenie, 250 g mäkkého tvarohu, 1 vanilkový cukor.

POSTUP PŘÍPRAVY

Upečieme palacinky.

Broskyne nakrájame na malé kúsky a podusíme v 50 ml šťavy. Pridáme Zlatý klas rozmiešaný vo zvyšnej šťave a povaríme asi 2 min.
Jablká nakrájame na malé kúsky. Povaríme s cukrom v 50 ml vody asi 5 min., kým nezmäknú. Potom pridáme Zlatý klas rozmiešaný vo zvyšnej vode a škoricu. Varíme asi 2 min.

Palacinky naplníme, zvinieme a naukladáme do zapekacej misy.

Omáčka:
V horúcom vodnom kúpeli vymiešame žĺtky so 75 g prášk. cukru do peny. Pridáme smotanu a šľaháme, kým hmota nezhustne.
Tvaroh vymiešame so 75 g prášk. cukru a vanilkovým cukrom. Pridáme žĺtkový krém.

Palacinky polejeme omáčkou a pečieme pri 180° asi 20 min.