Levík pre neterku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Svetlý korpus - 5 vajec, 150 g kryštálového cukru, 150 g bezlepkovej múky Mix B, Tmavy korpus - 5 vajec, 150 g kryštálového cukru, 120 g bezlepkovej múky Mix B, 30 g holandského kakaa, Trasený krém - 1 vanilkový puding Dr. Oetker Olé, 1 šľahačková smotana, 1 jahodový kompot, Čokoládová plnka - 6 vajec, 300 g kryštálového cukru, 150 g čokolády na varenie, 500 g masla, Višňový džem , Poťahovacia hmota K2

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus - Vyšľaháme bielka, pridáme cukor, vyšľaháme do tuha, potom pridáme žltka a nakoniec zľahka pridáme múku. Tmavý korpus urobíme tak isto, len s múkou pridáme kakao. Piekla som v teplovzduške na 140 C asi 20-25 minút. Skúste špajdlou.
Trasený krém asi poznáte- do uzatváratelnej nádoby dáme všetky prísady a trasieme do zhustnutia.
Čokoládová plnka - Vajíčka s cukrom a polámanou čokoládou vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Mne to trvalo asi 20 minut. Necháme vychladnúť. Maslo si vyložíme z chladničky skôr, aby bolo makké. Najprv vyšľaháme maslo a potom po troche pridávame čokoládovú zmes. Mali by byť rovnakej teploty, aby sa plnka nezrazila.
Poťahovaciu hmotu si zafarbime podľa potreby, vyvaľkáme a jednotlivé tvary vyrežeme. Priliepame tak, že jednotlivé časti potrieme vodou. S čiernou opatrne, dosť farbí.
Tortu naplníme a celú potrieme plnkou. Odložíme do chladničky, aby stuhla. Na druhý deň, na tortu položíme levíka a plnku rozstrapkáme vidličkou, aby sa to trochu podobalo na hrivu :-)