CESNAKOVÉ CHUŤOVKY :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na kvások : - 1 lyžicu hladkej múky - 1 lyžičku kryštálového cukru - 40g droždia - 100ml vlažného mlieka Na cesto: - 250g polohrubej múky - 250g hladkej múky - 1 lyžičku soli - 200ml mlieka - 100ml oleja - 1 vajce - 1 vajce na potretie Na plnku: - 100g masla - 5 strúčikov cesnaku - 1/2 lyžičky mletej červenej papriky - soľ - kúsky salámy - rascu, vegetu, sézam (kto čo ľúbi)na posypanie, múku na posypanie dosky

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Pripravíme si kvások : Múku zmiešame s cukrom, pridáme rozdrobené droždir, zalejeme vlažným mliekom, premiešame a necháme vykysnúť na teplom mieste.

2. Pripravíme cesto : Polohrubú múku zmiešame s hladkou múkou a soľou. Pridáme olej a vlažné mlieko, v ktorom sme rozšľahali vajce. Vlejeme kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť.

3. Pripravíme si plnku : Zmäknmuté maslo vymiešame s prelisovaným cesnakom, pokrájanou salámou a ochutíme mletou paprikou.

4. Nakysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3/4 cm. Vykrojíme kolieska s primerom 10 až 12 cm. Potrieme ich plnkou, prikrijeme druhým kolieskom a okraje zatlačíme. Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180°C asi 15 minút.

DOBRÚ CHUŤ ! :)

1.
2.
3.
4.
5.
6