Raffaello kocka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS: 7 bielkov, 7 PL prášk. cukru, 1 pdp, 150 g kokosu, 4 PL hl. múky + 1 malý pohár pikantného džemu (260g), PLNKA: 7 žĺtkov, 6 PL kryšt. cukru, 1 van. cukor, pár kvapiek vanilk. arómy, 350 ml plnotučného mlieka, 3 PL hl. múky, 250 g zmäknutého masla, TOPPING: 3 bielky, 4 PL prášk. cukru, 3,5 PL kokosu

POSTUP PŘÍPRAVY

Deň vopred :
1. KORPUS: Vo vysokej nádobe vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, pridáme cukor a ďalej šľaháme do lesklej masy. Pridáme preosiatu múku po lyžiciach, k tomu pdp a nakoniec aj kokos a už len varechou všetko jemne premiešame. Natrieme na hlboký plech vystlaný papierom na pečenie a varechou zarovnáme povrch. Pečieme pri 180°C do zlatohneda (u mňa asi 18 minút). Hneď po vybratí ho polejeme vlažným mliekom, ktoré sme dochutili trochou vanilínového cukru. Po vychladnutí stiahneme z korpusu pečiaci papier a korpus vrátime na plech a potrieme džemom.
2. PLNKA: Vyšľaháme žĺtky dohusta a po lyžiciach začneme prišľahávať cukor až vznikne bledožltá hustá pena. Pridáme múku a znova krátko prešľaháme. Do hrnca na sporáku si potom nalejeme mlieko s arómou a tiež aj žĺtkovú masu. Za stáleho a dôkladného miešania na nízkom ohni sa po pár minútach zmes zmení na hustú kašu, vtedy ju odstavíme zo sporáka a necháme úplne vychladnúť. Zvlášť vyšľaháme maslo s van. cukrom a po častiach začneme pridávať už vychladnuté žĺtky. Plnku hneď natrieme na korpus a zarovnáme. Dáme na noc do chladničky.
Na druhý deň:
3. TOPPING: Dotuha vyšľaháme bielka a pridáme cukor s kokosom až vznikne hustá masa, ktorú rovnomerne navrstvíme na plnku a celý zákusok dáme ešte na polhodinu do chladničky.