Šľahačková torta Viola

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 5 PL vody, 5 PL kryštálového cukru 5 PL polohrubej múky, pol prášku do pečiva,Na želatínu: 15 dkg kryštálového cukru a 1,25 dcl vody, 2-2,5 dkg želatíny a 1,25 dcl vody Šľahačková krémy : 3 šľahačkové smotany, 3 PL ríbezľového džemu, 2PL kakaa, 1 vanilkový cukor Na posypanie : Granko, alebo strúhaná čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Torta Viola sa volá preto, lebo je to recept od krstnej mamy môjho otca, ktorá sa volala Viola. Je to výborná torta a robím ju na každé sviatky, lebo ju máme veľmi radi.
Postup : 2,5 dkg želatíny zmiešame s 1,25 dcl vody a necháme napučať. Zatiaľ si v okrúhlej tortovej forme upečieme korpus z piškótového cesta( Postup prípravy nájdete v mojich receptoch Najlepšie piškótové cesto), len robíme z polovičnej dávky, množstvo som uviedla v surovinách. Keď je korpus upečený a vychladnutý, vyberieme si ho z formy, formu umyjeme, osušíme, vnútorné boky formy vyložíme alobalom a cesto uložíme naspať do formy. 15 dkg kryštálového cukru si uvaríme s 1,25 dcl vody, odstavíme a dáme do toho napučanú želatínu. Zmes si rozdelíme do troch najlepšie 1 dcl pohárikov, a udržujeme vlažné.
Vyšľaháme si prvú šľahačkovú smotanu, pridáme 3 PL ríbezľového džemu, a 1 pohárik želatínovej zmesi, natrieme na korpus a dáme na pol hodinku až hodinku stuhnúť do chladničky, Po stuhnutí si pripravíme druhú šľahačku, vyšľaháme, pridáme 2 PL kakaa a druhý pohárik želatíny, zase natrieme na prvú vrstvu a dáme stuhnúť do chladničky ale na hodinku,no a nakoniec si vyšlaháme poslednú tretiu šlahačku a pridáme 1 vanilkový cukor a posledný pohárik zo želatínou a opäť rozotrieme na druhú vrstu, keď už máme na korpuse aj tretiu vrstvu šlahačkového krému, posypeme ešte Grankom, alebo strúhanou čokoládou, dáme do chladničky stuhnúť, tentokrát už aspon na dve až tri hodinky a môžme podávať...