Holandský šalát



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g mäkkej salámy, 250 g tvrdého syra /EIDAM/, 3 uvarené vajíčka na tvrdo, 3 - 4 uvarené zemiaky v šupke, 100 ml kečupu, 200 ml kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, worcesterská; sójová a čili omáčka, petržlenová vňať.

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento šalát je v našej rodine veľmi obľúbený, pretože je rýchly a veľmi sýty /kto má doma troch chlapov ako ja, tak vie že je to na nezaplatenie/. Dúfam že bude chutiť aj ostatným :O)

Pripravíme si potrebné suroviny. Na obrázku sú už uvarené vajíčka ako aj zemiačiky.
Najprv si postrúhame na veľkom strúhadle salámu. Kto chce, tak si salámu môže aj nadrobno nasekať. Keď sme skončili, tak postrúhame aj zemiačiky.
Ku saláme a uvareným zemiakom postrúhame aj syr /ešte stále neumývajte strúhadlo/.
Naposledy si postrúhame uvarené vajíčka /už môžete umyť strúhadlo, pretože ho už nebudeme potrebovať/.
A teraz začneme s dresingom. Do osobitnej misky si dáme kečup.
Ku kečupu, pridáme soľ a podľa chuti worcesterskú, sójovú a čili omáčku /kto niektorú omáčku nemá rád, tak ju jednoducho vynechá/.
Ku predchádzajúcim ingredenciám pridáme aj čierne korenie /podľa chuti/.
Zamiešame predchádzajúce ingredencie a nakoniec pridáme kyslú smotanu.
Zmiešame suroviny, ktoré máme pripravené na šalát. Najprv zvlášť hustú hmotu a následne zvlášť dresing.
Ku šalátu pridáme dresing a dobre to celé zamiešame. Šalát dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky aby sa chute dobre premiešali a spojili.
Hotový šalát pred podávaním ozdobíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom alebo s pečivom. Prajem dobrú chuť.