Karamelové košíčky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

350g hladká múka, 1 Palmarin (250g), 2 PL práškový cukor, 1 vajco, 1/2 prášku do pečiva (pdp)
Na plnku: salko ( variť deň pred plnením), 1 smetol
Na ozdobu: čokoládová poleva (1:1 čokoláda a cera)

POSTUP PŘÍPRAVY

Z múky , palmarinu , vajca, prášk. cukru a pdp spracujeme cesto, z ktorého urobíme valček, potom ho nakrájame na rovnaké kúsky a vtláčame do formičiek na košíčky. Ja ich nemastí a upečieme. Ešte teplé pomaly vyklopíme z formičiek a necháme vychladnúť. Medzi tým si jemne vyšľaháme smetol s uvareným salkom. Je lepšie si to najprv každé zvlášť vyšľahať, aby z tuhého salka neostali hrudky v smetole. Nie je dobré to dlho šľahať, lebo tým krém nebude držať tvar v košíčku.

naplnené košíčky cestom
nalpnené košíčky krémom a ozdobené čokoládovou polevou
mňam