Snehové špice



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: 600g hladkej múky, 250g Palmarínu, 200g práškového cukru, 3 žĺtky, 1/2 prášku do pečiva, lekvár (jednoznačne slivkový!!!!!!!!!!!)
Na plnku: 250ml mlieka,30g zlatého klasu, 1 PL lyžicu hladkej múky, 1 PL kryštálového cukru, 100g masla, 100g práškového cukru
Na snehové špice: 6 bielkov, 480g kryštálového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo surovín na cesto vypracujeme hladké cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme a povykrajujeme kolieska, preložíme na plech a upečieme. Potom z mlieka, kryštálového cukru, Zlatého klasu a z múky uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo a práškový cukor spolu vymiešame a spojíme s vychladnutou kašou. Na snehoové špice vyšľaháme bielky s cukrom nad parou. Potom ozdobným vrecúškom nastriekame na plech pokrytý papierom na pečenie snehové špice, ktoré pomaly sušíme v rúre na 150°C.

linecké kolieska o priemere asi 4,5cm ( kľudne si ich môžte pripraviť aj podľa vlastného odskúšaného receptu ako ja), tomu potom treba prispôsobiť veľkosť snehových špíc, tie ale môžu byť o trošku menšie aby nezakryli celkom krém
nastiekané špice
na upečené kolieska dáme do stredu slivkový lekvár, ozdobným vrecúškom nanesieme krém a prilepíme špicu
hotovo