Blonďavé brownies



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

156 g masla, 313 g bielej polevy v dukátikoch, 115 g trstinového cukru, 3 vajcia veľ. S, 1,5 PL citrónovej šťavy, 200 g hladkej múky, 100 g posekaných vlašských orechov

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovom postupe...

všetky suroviny v neodváženom stave
Do mikrovlnnej misky (u mňa jánskej misy) pokrájame maslo na kocky a na najvyššom stupni (u mňa 800W) ohrievame 30 sekúnd (na fotke je nevymiešané maslo po ohreve). Maslo premiešame a znova ohrievame 30 sekúnd...
Tu je maslo po ohreve. Teraz ho už poľahky ručne vymiešame dohladka.
Do homogénnej maslovej zmesi prisypeme bielu polevu...
Celé si to premiešame a dáme do mikrovlnky na ďalších 30 sekúnd...
Po premiešaní nám vznikne takáto masa, ktorú tiež ručne ľahko vymiešame dohladka (trvá to do pol minúty)...
Toto je tá správna konzistencia. Teraz necháme masu trošku vychladnúť, a zatiaľ...
...si nožom nasekáme orechy na kocočky...
Hneď ich prisypeme k bielej zmesi a premiešame vareškou...
Ďalej pridáme citrónovú šťavu a cukor (na obrázku je len citrónová šťava, lebo cukor som zabudla odfotiť)...
Taktiež pridáme vajcia podľa možnosti bez škrupín :)...
Všetko premiešame a ďalej pridávame preosiatu múku...
A tiež pdp, masu ešte raz premiešame vareškou. Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý si trochu vymastíme a pomúčime. Pečieme pri 160°C asi 15 minút + ešte 5 min ich necháme v zavretej rúre. Po vybratí z rúry ich necháme chladnúť prvých 15 min pri izbovej teplote, a potom ich vyložíme do chladu ( v mrazničke ich môžme držať 2 mesiace v dobre uzavretom sáčku). Výsledná farba brownies je citrónová, len nedobrý foťák v mobile to odfotil tak, ako to odfotil :( - odporúčam cesto liať na menší plech, inak z toho budete mať 1,5 cm hrubú placku ako ja (môj plech má 40x30cm)