Blonďavé brownies
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
156 g masla, 313 g bielej polevy v dukátikoch, 115 g trstinového cukru, 3 vajcia veľ. S, 1,5 PL citrónovej šťavy, 200 g hladkej múky, 100 g posekaných vlašských orechov
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkovom postupe...
|
všetky suroviny v neodváženom stave |
|
Do mikrovlnnej misky (u mňa jánskej misy) pokrájame maslo na kocky a na najvyššom stupni (u mňa 800W) ohrievame 30 sekúnd (na fotke je nevymiešané maslo po ohreve). Maslo premiešame a znova ohrievame 30 sekúnd... |
|
Tu je maslo po ohreve. Teraz ho už poľahky ručne vymiešame dohladka. |
|
Do homogénnej maslovej zmesi prisypeme bielu polevu... |
|
Celé si to premiešame a dáme do mikrovlnky na ďalších 30 sekúnd... |
|
Po premiešaní nám vznikne takáto masa, ktorú tiež ručne ľahko vymiešame dohladka (trvá to do pol minúty)... |
|
Toto je tá správna konzistencia. Teraz necháme masu trošku vychladnúť, a zatiaľ... |
|
...si nožom nasekáme orechy na kocočky... |
|
Hneď ich prisypeme k bielej zmesi a premiešame vareškou... |
|
Ďalej pridáme citrónovú šťavu a cukor (na obrázku je len citrónová šťava, lebo cukor som zabudla odfotiť)... |
|
Taktiež pridáme vajcia podľa možnosti bez škrupín :)... |
|
Všetko premiešame a ďalej pridávame preosiatu múku... |
|
A tiež pdp, masu ešte raz premiešame vareškou. Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý si trochu vymastíme a pomúčime. Pečieme pri 160°C asi 15 minút + ešte 5 min ich necháme v zavretej rúre. Po vybratí z rúry ich necháme chladnúť prvých 15 min pri izbovej teplote, a potom ich vyložíme do chladu ( v mrazničke ich môžme držať 2 mesiace v dobre uzavretom sáčku). Výsledná farba brownies je citrónová, len nedobrý foťák v mobile to odfotil tak, ako to odfotil :(
- odporúčam cesto liať na menší plech, inak z toho budete mať 1,5 cm hrubú placku ako ja (môj plech má 40x30cm) |