Moravský kapustový šalát podľa noriem v reštauračnom stravovaní



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Rozpis na 1kg šalátu ! Hlávková kapusta červená 800g, cibuľa 50g, uhorky konzervované 100g, majonéza 200g, horčica ostrá 20g, soľ 5g, ocot 10g, cukor 10g, worcester 5g

POSTUP PŘÍPRAVY

Očistenú hlávkovú kapustu opláchneme, rozkrájame na štvrťky a vyrežeme hlúbky. Potom kapustu nakrájame na tenké rezance, vložíme do vriacej vody a napoly uvaríme. Povarenú kapustu precedíme, necháme dobre odkvapkať a vychladnúť. Potom pridáme očistenú, najemno nakrájanú cibuľu, na jamné rezance nakrájané uhorky, majonézu zmiešanú s horčicou, cukrom, soľou, ostom, worcestrom a zľahka premiešame. Šalát podávame dobre vychladnutý.