Lahodné smotanové kuracie rezne



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg kuracích pŕs bez kosti a kože, 1 kyslá smotana, 100 g strúhaného tvrdého syra, 4 veľké strúčiky cesnaku, 4 vajcia + soľ, ml. č. korenie, hladká múka a strúhanka, olej na vysmážanie

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie mäso umyjeme, osušíme a jemne naklepeme (ak je jeden plát príliš veľký, tak ho po dĺžke prerežieme a až potom naklepeme). Každý plát osolíme, okoreníme a potrieme roztlačeným cesnakom (plátky ukladáme na seba, aby sa chuť cesnaku lepšie rozložila).

Potom si do misy dáme rozhabarkované vajcia, kyslú smotanu, strúhaný syr a všetko dobre premiešame.

Následne si každý plát obalíme najskôr v hladkej múke, potom v smotanovej zmesi a nakoniec v strúhanke. Postupne ich vyprážame na horúcom oleji. Podávame s prílohou - ryža, zemiakové pyré, zeleninová obloha


tip: zvyšnú smotanovú zmes po obaľovaní rezňov zahustíme trochou hladkej múky a vlejeme ju celú do horúceho oleja a pár sekúnd tiež vysmážame - vzniknutý obláčik pokrájame, a taktiež môžme podávať ako prílohu

verzia 2 (do oblohy bol pridaný aj na kocky pokrájaný tvrdý syr, čo zvýšil)
verzia 3 (tu vidno nakrájaný obláčik na zemiakovom šaláte, ktorý mi mimochodom k tým nugetám veľmi nešiel, lebo chuťovo zatienil všetko ostatné na tanieri)
verzia 4 vidieť, že sa rada hrám s jedlom:)