Ohurujúci krémeš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

8dcl mlieka, 2 žĺtka, 2 Zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 2 polievkové lyžice hladkej múky, 150g práškového cukru, 2 šľahačky (v kelímku alebo práškové, ja používam práškové), Palmarín, medovníkové pláty (niekedy používam aj dobošové)

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to vynikajúci zákusok, nenáročný na prípravu ... Do mlieka dáme žĺtka, vsypeme Zlatý klas, vanilkový cukor, múku, práškový cukor a celé to poriadne zamiešame, najlepšie mixérom. Hotovú zmes uvaríme. Treba dávať pozor a svedomito miešať, aby nám neprihorela. Uvarený krém dáme vychladiť. Zatiaľ si urobíme šľahačku, práškovú podľa návodu, do kelímkovej vsypeme pred šľahaním za špic noža sódy bikarbóny. Potom sa vrátime k tvorbe krému ... Rozmixujeme Palmarín, počas mixovania pridávame VYCHLADNUTÝ krém po lyžičkách. Treba zdôrazniť, že krém pridávame po troškách do Palmarínu. Po vyšľahaní krému začneme vrstviť ... na spodok položíme 2 pláty, na nich nanesieme krém, potom šľahačku a na vrch položíme zvyšné 2 medovníkové pláty. Vrch buď necháme tak ako je alebo posypeme práškovým cukrom alebo dáme čokoládovú polevu, fantázii sa medze nekladú. Hotový krémeš vložíme na niekoľko hodín do chladničky, ak to vydržíte, ideálne je 24. Potom sa už len pustíme do hriešne kalorického zákusku. Prajem sladké maškrtenie ...