Francúzske karamelové kocky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 4 vajcia, 200 g kr.cukor, 200 g polohrubá múka, 1 dcl olej, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, trocha vody, kakao
krém: 1 l vody, 3 Zlaté klasy, 130 g cukru, 1 vanil.cukor, 2 lyžice kakaa, 7 bielkov
šľahačkový krém: 4 lyžice kr.cukru, 300 ml mlieka, 2 šľahačky v prášku

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: Z bielok si urobíme tuhý sneh, do toho pridávame cukor, žĺtka, olej, vodu a nakoniec múku s práškom do pečiva a kakaom. Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a šup do rúry.
Krém: Väčšiu časť vody dáme zovrieť, prídáme 70 g kr.cukru a vanil.cukor a vo zvyšnej vode rozmiešame Zlaté klasy a varíme kým nezhustne. Urobíme sneh zo 7 bielkov a 60 g cukru a zapracujeme postupne do horúcej kaše zo zlatých klasov. Odoberieme polovicu a dáme do nej kakao.
Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavú plnku a nakoniec karamelovú šľahačku:
Cukor upálime, zalejeme mliekom (treba dávať pomaly aby nevykypelo) rozvaríme a dáme poriadne vychladnúť. Potom pridáme šľahačky v prášku, ja dávam aj stužovač a vyšľaháme. Dáme na koláčik a na vrch nastrúhame čokoládu.